Ajuntament de Santa Margalida

  • Una mar de cultura
  • Sobre en Joan Mascaró
  • Punt informació cadastral
L'Ajuntament de Santa Margalida condemna la política de retalls de la sanitat pública que ha provocat la mort d'un picaforter
Des de l'Ajuntament de Santa Margalida condemnam que l'actual política de retalls, duita a terme pel Ministeri de Santitat s’hagi cobrat la vida d’un picaforter, Alpha Pam, que morí de tuberculosi el passat 21 d’abril, a més de crear un problema de salut pública.
Aquest nou model establert no és igual per a tothom, afavorint un sistema sanitari classista on existeixen ciutadans de primera, i ciutadans de segona i deixa molt que desitjar en torn a la humanitat que hi hauria d’haver quan es produeixen situacions com aquestes. El Govern de les Illes Balears està aplicant aquesta normativa al peu de la lletra amb les persones immigrants que no tenen la tarja sanitària, a diferència d’altres governs autonòmics que no ho estan aplicant. Per tant, estan reduint un dret humà com és el de l’atenció bàsica i d’urgència.

Des de la policia local, conjuntament amb el centre de salut de Can Picafort, han posat en marxa els protocols d’actuació per aquest casos, permitent la identificació i detecció dels possibles casos d’infecció. A més, establint una feina en xarxa amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, s’ha proporcionat l’atenció necessari a les persones properes a la víctima.

Aquest col·lectiu sofreix un autèntic drama humà, on tenen dubtes de si assistir als centres hospitalaris els posarà en perill de ser expulsats degut a la seva situació irregular o de si hauran de fer front a factures que no saben si podran pagar per manca de recursos econòmics. Aquestes circumstàncies són les que han donat lloc a tragèdies com la de Alpha, i per això cal, que els responsables polítics còmplices d’aquesta situació n’assumeixin responsabilitats, i tornin cap el model sanitari universal, gratuït i igual per a tothom. La situació actual no posa tan sols en risc la vida d’aquestes persones immigrants, sinó que, a més a més, posa en greu perill a tot el conjunt de la població.

Per tots aquests motius des de l’Ajuntament de Santa Margalida s'instarà a la creació d’una comissió d’investigació dins el marc del Parlament de les Illes Balears, amb la finalitat de depurar responsabilitats a qui calgui, on estiguin representats tots els partits polítics, l’Ajuntament de Santa Margalida, l’Associació de Senegalesos i Metges del Mon.
Bookmark and Share
  • al21
  • Xarxa biblioteca
  • Biciletes trobades
  • Consell de Mallorca
  • Govern de les Illes Balears
  • Tic Mallorca
  • ibit